Eenvoudig Sharepoint synchroniseren

Soms komt het voor dat je een Sharepoint Library, of dit nu on-premise is, of via Office 365 wilt gaan linken aan een legacy systeem die gebruikt maakt van een NTFS Share. Een oplossing zou dan kunnen zijn om OneDrive for Business te gebruiken. Echter heeft ook deze tool een aantal beperkingen.

Omdat we te maken hadden met een case waarin we dus voorbij OneDrive for Business moesten, besloten we het web af te zoeken naar een aantal tools. Na het testen van een aantal commerciële tools kwamen we uit bij een freeware / donationware programmaatje genaamd ‘SPSync‘.

De werking is kinderlijk eenvoudig. Je log in op jouw Sharepoint omgeving, maakt een nieuwe verbinding,  en plakt het URL van de te synchroniseren Sharepoint bibliotheek. Vervolgens selecteer je de map, et voila, een synchronisatie is compleet.

Wat echter nog wel opgelost moet worden, is het draaien van deze tool als service. Momenteel laten we op de fileserver de Administrator ingelogd blijven om op de achtergrond te kunnen synchroniseren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s